111_1154_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Minke

Ik ben Minke van der Laan, 59 jaar geleden geboren, een kwartier na mijn tweelingzus, op de boerderij in Friesland en opgegroeid in een gezin met 7 kinderen.

Na de middelbare school heb ik gekozen voor het secretaresse vak, dit heb ik jaren met plezier gedaan bij verschillende werkgevers (scholen/ gemeente/ziekenhuis). Een aantal jaren geleden kreeg ik de behoefte om op een andere manier te willen werken. Nog steeds in de dienstverlening maar dan vanuit de zorg. Om dat uit te zoeken ben ik een aantal opleidingen gaan volgen. Met als gevolg dat ik, hoe spannend ook, het secretaresse vak vaarwel heb gezegd en mijn eigen praktijk ben gestart.

Ik ben erg blij met deze stap, het geeft veel voldoening mij in te zetten voor het welZIJN van anderen. Veel mensen die ik begeleid werken in ondersteunende- en dienstverlenende (zorg)beroepen.


De stap om deze keuze te maken was niet altijd makkelijk. Mijn hoofd draaide overuren, ik bedacht tal van excuses en mijn lichaam raakte gespannen. Hoogste tijd om hulp in te schakelen. Door dit te bespreken en mijn behoeftes serieus te nemen kreeg ik stap voor stap inzicht in mijn patronen, overtuigingen en gevoelens. Met de ruimte die toen ontstond (hoofd en gevoel) kon ik vanuit mijn hart kiezen voor de zorgkant. Klein of groot, elke keuze is een stap. Ik stap graag met je mee.

20140804_102223.jpg